Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи днес, че по

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи днес, че по
Коментари Харесай

МВР не изключва нито една версия за отравянето на Емилиян Гебрев

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви през днешния ден, че по случая с отравянето на предприемача Емилиян Гебрев не се изключва нито една версия. Той добави, че по случая има издадена европейска заповед за следствие, която към този момент е изпратена на западните партньорски служби.

„ Сигналът тогава пристигна от Военномедицинска академия за лице, настанено в безпомощно положение. Естествено към този миг не бяха ясни аргументите за неговото положение, тъй че неотложно започнахме процесуално-следствени дейности. Беше формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител. В хода на следствието бяха извършени безусловно всички оперативно-издирвателни мероприятия, голям брой експертизи бяха назначени по случая “, отбелязва вътрешният министър.

При приемане на новата информация неотложно бяха подхванати дейности по обновяване на досъдебното произвеждане и на най-високо политическо равнище от премиера и основния прокурор бяха известени партньорските служби, уточни още Маринов. Той добави, че казусът е бил в полезрението на западните служби, с които е имало синхрон в дейностите. Има издадена интернационална заповед за следствие, която е изпратена във Англия.

„ Така че, убеждавам ви, всичко което може да се направи, се прави по изясняване на всички обстоятелства. Нито една версия не изключваме досега, в който не бъде отхвърлена от събраните обстоятелства и условия. Казах ви, формирано е досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител на този стадий “, сподели Младенов. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР