Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с кметовете

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с кметовете
Коментари Харесай

Констатации за Русе - проблем е леката дрога сред младите, МВР се цели в техническо оборудване

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов организира среща с кметовете на Общини от Област Русе по отношение на усъвършенстването на координацията сред структурите на Министерство на вътрешните работи, взаимоотношението с институциите и възстановяване успеваемостта в битката против престъпността и публичния ред.
На срещата беше посочено, че равнището на детската престъпност и разпространяването на лека дрога измежду подрастващите в Русе е на обезпокоително високо равнище . Подценяването на казуса от родителите и отсъствието на някои от тях от страната са от факторите, които въздействат на това. Ясно са изведени проблемите за работа на чиновниците в детските педагогичен стаи и в комисиите за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в региона. Министърът означи, че този проблем важи за територията на цялата страна и дефинира като значима задача оправянето с него, тъй като акумулира и различен тип престъпност.
„ Сигурността на обитаемоте места е обща отговорност и взаимоотношението с локалната власт и прокуратурата е значимо в постигането на задачата “, сподели Маринов. Той благодари на прокуратурата за отличното взаимоотношение и целенасочената работа в посока към по-добър публичен ред, което се реализира посредством изключителна работа по предварителна защита и бърза реакция.
Кметовете на общините се сплотиха в позицията си, че инвестицията в обезпечаване на непрекъснато видеонаблюдение е сполучлива , тъй като подсигурява добър публичен ред и сигурност в регионите. Министърът даде образец с Русе и това, че наблюдението дава резултати, с помощта на множеството видеокамери, които са ситуирани и ще бъдат въведени в употреба до края на годината.
За страдание, не е положително положението на техническите средства за експертизи в Русе. Предстоят обаче публични поръчки, които ще разрешат оборудването на дирекцията с нужните нови уреди. Регистрираните в цялата страна закононарушения като цяло са с 10% по – малко. Това е съпоставено с предходната година. Разкриваемостта е увеличена с 3%. Русенската дирекция е в средата на самобитната „ ранглиста “ на министерството “, добави министърът.
На полемиката участваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Пламен Нунев, гл. комисар Христо Терзийски – шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “, гл. комисар Светлан Кичиков – шеф на основна дирекция „ Гранична полиция “, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, регионалният шеф Галин Григоров и други
Това е първата среща в района в този състав, чиято цел е реализиране на персонален контакт и директен разговор сред представители на министерството и неговите структури с локалната власт по значими тематики, свързани със сигурността, битовата престъпност и публичния ред, както и да се споделят положителни практики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР