Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе двустранна среща с

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе двустранна среща с
Коментари Харесай

Министър Маринов се срещна с министъра на бежанците и миграцията на Афганистан

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов организира двустранна среща с министъра на бежанците и миграцията на Афганистан. Срещата бе осъществена в границите на Шестата министерска конференция на Будапещенския развой, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

В диалога с афганистанския министър Саид Хюсеин Алими Балхи, Младен Маринов удостовери поддръжката на България за мира и стабилността в Афганистан и продължаващата българска помощ в тази връзка. Той показа в резюме миграционната обстановка в страната ни, като акцентира, че афганистанските жители са съществена нация, подаваща молби за леговище. Българският вътрешен министър означи положителното съдействие досега с посолството на Афганистан у нас за издаване на документи за непринудено завръщащи се лица и изрази очакване това съдействие да се засилва, тъй че афганистанските жители, които са изчерпали всички благоприятни условия за престой, да могат да се завърнат в своята страна.

Министър Маринов изрази готовността на България още веднъж да провежда през 2019 година образование за полицейски чиновници от Афганистан.

От своя страна афганистанският министър благодари за българската поддръжка. Той посочи, че отдават сериозен приоритет на битката с трафика на мигранти и в този смисъл удостовери подготвеност за взаимна работа по планове за ръководство на миграцията. Саид Хюсеин Алими Балхи означи значимостта на осъществяването на Съвместния път напред сред Афганистан и Европейски Съюз и дефинира точка за контакт, която да подкрепя съдействие с посолството в София при издаването на документи.

България е подготвена за взаимоотношение по всички въпроси от съвместен интерес за противопоставяне на престъпността, съобщи министър Маринов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР