Министърът на вътрешните работи Младен Маринов присъствието на поредния етап

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов присъствието на поредния етап
Коментари Харесай

Вътрешните министри на България и Северна Македония казаха „Не на корупцията“

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов наличието на следващия стадий от плана на Дирекция " Вътрешна сигурност " под надпис " Остани чист, кажи НЕ на корупцията ", дружно с сътрудника си от Северна Македония , министър Оливер Спасовски, съобщи БГНЕС.

„ Ефектът от плана първо ще проличи, когато на телефонната линия, която работи в България, стартират да се обаждат от ден на ден жители. Това ще е първият сигнал, че ние сме привлекли фокуса на жителите върху този проблем и сме построили един канал за връзка, който след това да бъде надграден и с доверие сред чиновниците на Министерство на вътрешните работи и жителите, които подават такива сигнали. На другата линия са наши чиновници, които одобряват сигнала, преценя се от ръководствените равнища в Дирекция „ Вътрешна сигурност “ неговата същина и се разпределя за работа – дали ще е незабавна инспекция или ще се работи по оперативни начини ", сподели министър Маринов.
 
 Младен Маринов и Оливер Спасовски БГНЕС

Той прекоси граничната линия, с цел да се срещне с сътрудника си Спасовски на граничен пункт „ Делчево “.

По неговите думи обаче, с изключение на приемане на самия сигнал, той би трябвало да бъде отработен, защото при липса на институционална реакция е допустимо жителят да загуби доверие в службите и да алармира по-късно. Маринов посочи, че от подаваните сигнали има много случаи, в които има разкрити или предотвратени корупционни практики.-->

" Въпреки че след разкриването на всяка една такава корупционна процедура и показвайки я в обществото, това от една страна удря по имиджа на Министерство на вътрешните работи, само че от друга демонстрира, че се борим с вътрешния си проблем сполучливо “, съобщи той.

„ Благодаря на сътрудника Маринов, че можем дружно да представим този план под мотото „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “. Това е доста мощно мото, което насочва послания и до Министерство на вътрешните работи, и до жителите. Трябва да се надигнем дружно против корупцията в институциите, корупцията в страната. При нас към този момент има двама арестувани да корупция в границите на този план, сподели Оливер Спасовски.
 
 Младен Маринов и Оливер Спасовски БГНЕС

Двамата вътрешни министри раздадоха рекламни материали под формата на брандирана минерална вода, гривни, тениски и атрактивни детски играчки, наподобяващи полицейски колички, с които да дадат повече публичност на акцията.

В взаимната самодейност участваха и стажанти, които, облечени с бели тениски, също раздаваха рекламни материали.

Двамата министри се поздравиха, като си споделиха, че това е един добър образец за взаимна работа. Според Оливер Спасовски този план е добър метод, с който Северна Македония показва стъпките, по които върви по пътя за присъединението в Европейския съюз.
 
 Младен Маринов и Оливер Спасовски БГНЕС

В двустранната среща на двете прилежащи страни от българска страна участваха началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Светлан Кичиков, ст. комисар Дойчин Дойчинов, шеф на ОДМВР – Благоевград, комисар Васил Митов, шеф на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Кюстендил и Румен Ганев, шеф на Дирекция „ Вътрешна сигурност “.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР