Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави участниците в 37-ата

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави участниците в 37-ата
Коментари Харесай

Младен Маринов поздрави участниците в конференцията на европейската секция на завършилите Националната академия на ФБР

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави участниците в 37-ата годишна конференция на Европейската секция на Асоциацията на приключилите Националната академия на ФБР, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Мотото на форума е "Обединени сме по-силни - районен отговор на комплексните закани ".

"От една страна, България за първи път има опция да семейства това събитие, което е едно от най-значимите в активността на асоциацията, а от друга - оценявам високо същинския и автентичен професионализъм на хората, ангажирани в противодействието на престъпността, за чието създаване значима роля има и Националната академия на ФБР ", сподели Маринов.

Приветствия в конференцията насочиха ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, заместник-директорът на ФБР - Джей Таб, Кевин Уингърсън - президент на Асоциацията на Националната академия на ФБР, и Илия Пулов - ръководител на европейската секция на Асоциацията на Националната академия на ФБР.

Конференцията продължава до 25 септември с присъединяване на над 270 делегати от правоохранителните служби на Съединените щати и Европа.

Асоциацията на Националната академия на ФБР е интернационална организация, в която членуват към 18 000 чиновници на приблизително и управително равнище от правоприлагащите органи по света. Всеки от тях е приключил Националната академия на ФБР в Куонтико, Вирджиния, Съединени американски щати. Асоциацията е най-мащабната конструкция от професионални контакти в областта на правоприлагането в света.

В образованията вземат участие чиновници от над 170 страни и над 7500 правоохранителни организации. Обучението в Националната академия на ФБР съставлява 10-седмичен професионален курс за чиновници на правоохранителните органи на Съединени американски щати и страни от целия свят. Програмата включва модули, отдадени на разследващата активност, тероризма, киберсигурността, престъпно профилиране, криминалистика, поведенчески науки, водачество в правоохраната и други Всеки курс се състои от почти 220 участници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР