Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията
Коментари Харесай

Маринов: Изключени са злоупотребите с достъпът до трафични данни

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиняванията, че полицията може да злоупотреби с получения безотговорен достъп до телефони и интернет връзки, във връзка със закона за изключителното състояние, съобщи Българска национална телевизия.

Той увери, че достъпът е необходим единствено за случаи на нарушена карантина.

" Това се ползва единствено за локализиране, в случай че той се отклонил от карантина и естествено става по процедурата, която минава през арбитър. Няма заплаха да се злоупотреби с неприкосновеността на личността и свободното напредване, уверен е той.

Това се отнася към лица, които с безотговорното си държание заплашват останалите. Има формирани над 130 досъдебни производства против лица, които нарушават наложената им карантина. Наказанието не е малко - до 5 години отнемане от независимост и от 10 до 50 хиляди лв. санкция ", уточни Маринов.
 Седем досъдебни производства за нарушана карантина във Варна
Седем досъдебни производства за нарушана карантина във Варна

Текат и четири инспекции за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс

Той съобщи още, че неслучайно мярката за въвеждане на КПП-та за стягане контрола върху разпространяването на ковид е била приложена в събота и неделя. Новата декларация, публикувана през днешния ден от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да бъде предоставяна при прекосяването през въпросните пунктове.

" Оказва се, че огромна част от популацията не си е трансформирало сегашния адрес. С оглед да не се провокират опашки за смяна на тези адреси, ние въведохме в тази декларация " местожителство ", уточни той.
 Министерство на вътрешните работи пуска нова декларация за пътешестване сред градовете
Министерство на вътрешните работи пуска нова декларация за пътешестване сред градовете

Попълнените заявления ще се събират от чиновниците на контролно-пропусквателен пункт

Декларацията се попълня собственоръчно.

Журналисти и юристи могат да минава т със служебни карти. Работодателите би трябвало да дадат удостоверителен документ, че въпросният жител е на работа при тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР