Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на
Коментари Харесай

Показват как се спасяват хора след авиокатастрофа на плажа в „Аспарухово“

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов ще следят обучение за търсене и избавяне при авиационни катастрофи във Варна.

Ежегодно взаимно образователно занимание ще проведат чиновници на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-МВР и на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “.

Основната цел на учението е възстановяване на координацията и повишение на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни катастрофи. Участие в занятието ще вземат и съставни елементи от Единната избавителна система – Министерство на вътрешните работи, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерство на защитата, Министерство на здравеопазването, Община Варна, БЧК и други

-->

По прелиминарен сюжет екипите ще разиграват търсене, избавяне и евакуация на хора и създаване на полеви център за оказване на първа здравна помощ и психична поддръжка на потърпевшите ; гасене на пожар в гориста местност; търсене и избавяне в и под вода; ограничение и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето на плажната линия на кв. „ Аспарухово “ южно от центъра на град Варна. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР