Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на
Коментари Харесай

Младен Маринов и главният секретар на МВР осъществиха работно посещение в Европол

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов реализираха работно посещаване в Европол, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Визитата е по покана на изпълнителния шеф на организацията Катрин Де Бол. В рамките на работната среща министър Младен Маринов и гл. комисар Ивайло Иванов подчертаха уговорката на политическото и професионалното управление на министерството за продължение на дейното и към този момент построено взаимоотношение с Европол. Изразена бе признателност за оказваната поддръжка от Европейската полицейска работа по разнообразни случаи от съвместен интерес.

Катрин Де Бол даде висока оценка на съдействието с българските правоприлагащи органи и дейното им присъединяване в обмена на информация по канала на Европол. Подчертана бе водещата роля и постигнатите положителни резултати в осъществяването на Политическия цикъл на Европейски Съюз за битка с тежката и проведена престъпност. Тя оцени високо резултатните интервенции и предоставяната информация от България по линия на противодействието на трафика на опиати, противозаконната миграция, контрабандата на акцизни артикули, киберпрестъпността.

Министър Маринов изрази поддръжка за новата тактика на Европол 2020+, която се концентрира върху даване на по-качествени услуги на страните членки, повече оперативна поддръжка и еластичност, по-добро ръководство и потребление на информацията. В този смисъл Европейската полицейска работа ще употребява в оптималната степен аналитичния си потенциал и наличната информация, с цел да подкрепя действителни следствия и оперативни случаи.

В рамките на визитата министър Маринов и основен комисар Иванов организираха и среща със заместник-директора по интервенциите на Европол, Вил ван Гемерт, и ръководителите на оперативни отдели в организацията. Целта бе по-детайлно показване на опциите за поддръжка, които организацията може да окаже на България в съответни области. Министър Маринов остави обръщение в Златната книга на Европол, каквато е традицията при визити на висопоставени лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР