Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкритикува остро полицаите, които

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкритикува остро полицаите, които
Коментари Харесай

Рашков критикува полицаите, арестували учениците край ПСА: Съгласни ли са утре да задържат техните деца?

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкритикува остро служителите на реда, които на 25 февруари край Паметника на руската войска в София.

Десетокласниците бяха отведени в Първо районно управление (на МВР) поради надпис върху постамента, гласящ „ Save Ukraine “, с който показват поддръжка за Украйна във войната с Русия.

По време на чуване пред депутатите в Комисията по вътрешен ред и сигурност Рашков дефинира случая със арестуваните младежи като „ объркващ “. " Днес организирахме оперативка в Министерство на вътрешните работи с управлението на Столична дирекция на вътрешните работи и други длъжностни лица, с цел да можем да получим информация от извора. Попитах ги един по един имат ли деца и дали са съгласни някой на следващия ден да задържни тяхното дете ", съобщи министърът.

Той подлага на критика служителите на реда, че неотложно е трябвало да уведомят прокуратурата, която да се произнесе дали да бъде формирано досъдебно произвеждане. Когато избрани действия са осъществени от малолетни лица – каквито са 16-годишните възпитаници, може да не бъде формирано дело.

" Помолих ги през днешния ден да ми донесат факса, с който са уведомили прокуратурата в петъчния ден. Досега не са ми показали подобен документ. Не изключвам да са уведомили прокуратурата по телефона ", сподели Рашков.

Директорът на СДВР Калоян Милтенов към този момент е разпоредил която да обясни събитията, свързани със завеждането в районното ръководство на тримата младежи. Ако се откри превишаване на пълномощия, на служителите на реда ще се търси дисциплинарна отговорност, оповестиха от Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден.

За ограничения прикани и Рашков: „ Казах им: " Защо не сте постъпили като родители. Нали сте родители и вие, служителите на реда, не сте някакви извънземни? Не може по този начин да се постъпва от чиновници. Това е нетърпимо ".

Започват обучителни мероприятия със състава, който има отношение по тези въпроси. След това ще има изпит и наказания за тези, които не го вземат, стана ясно от думите на министъра.

Освен това е почнала инспекция във всички районни управления на територията на София на всички заповеди за задържане за 24 часа.

Днес кметът на регион Средец Трайчо Трайков съобщи: „ Паметникът на руската войска разполага с камера с висока разграничителна способност и всичко се следи. Ако някой напише „ Спасете Украйна “, го арестуват на 30-ата секунда, а ако отидете и надраскате със спрей Народния спектакъл, има да чакате някой да се заинтересува “.

Той към този момент задейства процедура по преместването на фигурите от монумента.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР