Министърът на външните работи Теодора Генчовска заяви, че съгласно решението

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска заяви, че съгласно решението
Коментари Харесай

И Теодора Генчовска подава оставка понеделник

Министърът на външните работи Теодора Генчовска съобщи, че според решението на партия Има Такъв Народ ще подаде оставка в понеделник.

Тя разяснява, че България удостоверява позицията си за опазване на ветото за начало на договаряния на Република Северна Македония и към този момент има схващане от европейските сътрудници към нашата позиция, съобщи

Теодора Генчовска съобщи в курорта "Златни пясъци " край Варна, че не е имала физическата опция да подаде своята оставка поради срещата на Върха в Солун и поради уговорките ѝ по отношение на визитата на Олаф Шолц. Тя сподели обаче, че ще съблюдава партийното решение и ще подаде своята оставка.

На въпрос дали в действителност това не е един напън от европейските ни сътрудници за присъединението на Северна Македония външният министър сподели, че към този момент всички европейски сътрудници са наясно с българската позиция, знаят за нашите условия, от които ние няма да отстъпим. По този метод стана ясно, че България ще продължава да отстоява своята позиция.

От Министерството на енергетиката потвърдиха публично, че Александър Николов ще подаде оставка като министър в понеделник.

От ведомството отхвърлят всевъзможни спекулации, че оставката е обвързвана с енергийни политики и прецизират, че тя е политическо решение.

В унисон с водената политика на държавно равнище са извършени голям брой срещи за дейно осъществяване на диверсификация и доста понижаване на зависимостта от който и да е съответен снабдител на горива, се споделя в известието и няма решение на партия "ИТН " в противоположна посока.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР