Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе телефонен разговор с

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел

Министърът на външните работи Светлан Стоев организира телефонен диалог с Яир Лапид, различен министър-председател и министър на външните работи на Държавата Израел, като бе изразена готовността на българската страна за задълбочаване на двустранните връзки по всички въпроси от съвместен интерес, предадоха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Министър Стоев акцентира обичайно положителните двустранни връзки сред България и Израел, които са отлична основа за разширение на връзките сред двете страни. Откроена бе и дейната позиция на България като член на Европейския съюз за активизиране на съдействието в границите на ЕС-Израел. От своя страна министър Лапид удостовери готовността за продължение на близкото двустранно съдействие и обърна внимание на обстоятелството, че България е една от дребното страни в света с историческа поддръжка към еврейската общественост. В хода на диалога бяха разисквани и развитията по Близкоизточния кротичък развой. За България единственият път за реализиране на стабилно решение на казуса е по пътя на дипломацията посредством обезпечаване на политически небосвод за договаряния на правилото за две страни.

Министър Стоев употребява случая и поздрави Яир Лапид във връзка еврейската Нова година, настъпила на 06 септември 2021 година, като пожела мир и разцвет. Вчера Министър Стоев организира среща с посланика на Държавата Израел в София Йорам Елрон, на която бе изработен обзор на двустранните връзки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР