Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през

...
Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през
Коментари Харесай

Руският външен министър Лавров идва в България през април


Министърът на външните работи Сергей Лавров ще посети България през април. Това разгласи в изявление пред Българска национална телевизия ръководителят на Групата за съдействие в горната камара на съветския парламент Василий Иконников.

Руският сенатор Иконников, който дефинира себе си като "изявен българофил ", не знае дали президентът Владимир Путин ще посети България, само че Сергей Лавров ще го направи през април.

„ Министрите на външните работи в никакъв случай не идват просто ей по този начин да си пийнат по един чай или по една чаша вино или просто да поговорят с сътрудниците си. Със сигурност ще има нещо “, счита Иконников.

Дошъл за честванията на 3 март, Василий Иконников с интерес следи и миграционната рецесия на юг от България. За съответната рецесия на гръцко-турската граница има своя теза. „ Това е в действителност огромен проблем на Европейски Съюз и на Турция. Проблемът е неестествен. Мисля, че напъните на българското държавно управление са вярно ориентирани “, споделя съветският сенатор.

Ролята на Русия в Сирия е основна за миграционните придвижвания. С интерес се чакат резултати от днешните диалози сред президентите Путин и Ердоган. „ Съгласен съм с Вас, че Русия играе една от основните функции и Русия е заинтригувана от това в Сирия да има мир и по принцип на Балканите също да е умерено. Затова тук напъните на Москва и напъните на България съответстват “, декларира той.

За ориста на "Балкански поток " Иконников е оптимист.

„ България има своите национални ползи и ще се съгласите с мен, че "Балкански поток " е стопански преференциален план - първо, за самата България. България ще получава пари за това. Защо България би трябвало да се отхвърля от плана? Под въздействие и в сгода на какви ползи и страни? Затова с утвърждение се отнасям към твърдата линия на българското държавно управление и управлението на страната "Балкански поток " да се осъществя. Това е изцяло вярно и дава отговор изцяло на ползите на България и Русия ще я поддържа “, декларира Иконников.

Той споделя, че шпионските кавги сред България и Русия са изкуствени. И няма да навредят на двустранните ни връзки. „ Много положителни са връзките. През последните две години изградихме доста положителни връзки на най-високо политическо равнище. На равнище президенти - Путин и Румен Радев, няколко пъти са се срещали и приказваха по телефона. Разбират се, чуват се един различен. Миналата година министър-председателят на Русия Медведев беше тук. И аз бях в състава на делегацията. Проведохме необятни договаряния. През юли ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева посети Москва. Седем години ръководител на Народно събрание не беше посещавал Москва. Много топло я приехме, тя произнесе тирада в Държавната дума и се срещна с премиера. Това приказва за обстоятелството, че съветската страна се отнася доста почтително към България и ние сме заинтересувани за това, да установим едни връзки, които да се уголемяват, взаимоизгодните ни контакти - също. Трябва да се разширят контактите и сред районите в двете страни. И в съветските, и в българските. Добри са връзките и сред общините “, установи съветския сенатор.

Във връзка с взаимното изпъждане дипломати поради шпионските кавги Иконников споделя: „ Ако разгледаме нашата обща история на взаимоотношенията Русия-България, изгонването на дипломатите е една мъничка капчица, която даже не може да се брои като значима “.

Василий Иконников се разделя с думите, че България и Русия не са врагове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР