Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че
Коментари Харесай

Кулеба: Приоритетът на Украйна е да установи контрол над небето

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че приоритет на страната му за 2024 година е да откри надзор над небето си, защото огромното нахлуване на Русия над страната навлиза в третата си година.

" През 2024 година, несъмнено, приоритетът е да изхвърлим Русия от небето. Защото този, който управлява небето, ще дефинира по кое време и по какъв начин ще завърши войната ", съобщи Кулеба в послание към Световния стопански конгрес в Давос.

През нощта Русия е изстреляла 20 ирански безпилотни летателни апарата по цели в Южна Украйна и че системите за противовъздушна защита на страната са унищожили всички, като се изключи един.

Съобщението пристигна, откакто управляващите оповестиха, че 20 души са били ранени при съветските офанзиви в източния град Харков и Одеса на Черно море.

От декември насам в Украйна се следи рязко нарастване на броя на жертвите измежду цивилното население, така като Москва ускорява въздушните набези, обръщайки наклонността на спад, следена при започване на 2023 година, предизвести Организация на обединените нации.

" Врагът нанесе удар с 20 ударни БЛА Шахед-136/131 от Приморско-Ахтарска област на Русия и с две зенитни управляеми ракети С-300 от Белгородска област на Русия от региона на Харков ", се споделя в изказване на украинските военновъздушни сили в обществените медии. 
ТЕМА преди 15 часа 2077 преди 1 ден 1145 преди 1 ден 2300
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР