Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба пред Euronews: ЕС не трябва да отлага започването на преговори с Украйна

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба показа, че страната е в очакване на следващите въздушни офанзиви на Русия. В диалог с Euronews Сърбия, той разиска вярата си за триумф на договарянията за влизане на страната в Европейски Съюз, които стартират идната седмица. 

Украйна чака следващата зима на война, както и още атаки с дронове и ракети срещу инфраструктурата на страната. Това заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в интервю за Euronews. Коментира и пътя към мирните договаряния. 

 
Бих предложил да се поддържа мирната формула на Украйна като метод за привършване на спора. Освен това бих предложил да се фокусираме върху характерни проблеми, вследствие от войната.
Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна

На 14 и 15 декември Съветът на Европейски Съюз в Брюксел ще вземе решение дали да бъдат започнати преговори за присъединението на Украйна и Молдова към блока. 

От Киев се надяват да се присъединят към съюза по същото време като страните кандидатки от Западните Балкани. 

 
Призоваваме обаче да не се повтаря грешката с отлагането на приемането на която и да е страна в Европейски Съюз, освен Украйна. Това включва и страните-кандидатки от Западните Балкани. Също по този начин считаме, че Украйна беше държавата, която извади Европейски Съюз от ситуацията на застой при разширението на съюза. Ако погледнем две години обратно, в Европейски Съюз нямаше сериозна полемика за това и присъединението на Западните Балкани беше отсрочено.
Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна

Кулеба коментира и президентските избори, които трябва да се проведат в Украйна през пролетта. 

" Най-важното нещо е да намерим отговор на някои доста сложни въпроси, свързани с организирането на вота. Например по какъв начин ще гласоподават бойците, жителите на завзетите територии или милионите украинци, които живеят в чужбина. Ситуацията е много комплицирана. До в този момент не съм чувал за страна, която да претърпява такава огромна война и въпреки всичко да организира избори. Украйна не е страната, на чиято територия ще се организира подобен тип опит. Ние сме територия за народна власт и ще продължим да се развиваме като такава ", сподели той. 

 

Цялото изявление можете да гледате тази вечер в Праймтайм.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР