Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се обърна

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се обърна
Коментари Харесай

Кулеба към Латинска Америка, Африка, Азия: Не вярвайте на руската дезинформация!

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се обърна към страните от Глобалния юг по отношение на лъжливите обвинявания на Русия в създаването на " мръсна бомба ".

Той насочи съответния апел на брифинг за задгранични медии, оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Бих желал също по този начин особено да се обърна към нациите от Глобалния Юг – Латинска Америка, Африка и Азия. Приятели, Украйна в никакъв случай не е имала проект за създаване на „ мръсни бомби “. Тази история е чиста съветска неистина. Ние освен ще я опровергаем, ние поканихме интернационалните наблюдаващи, които да потвърдят, че съветските обвинявания са погрешни, тъй като ние няма какво да крием “, сподели ръководителят на украинската дипломация.

Кулеба също акцентира, че това, което е още по-притеснително, е упоритостта, с която съветските публични лица преследват този подправен роман.

„ Това ни кара да се тревожим, че самата Русия може да се готви да извърши закононарушение, което се пробва да прикрие авансово, като популяризира тази дезинформация. Работим интензивно с сътрудници освен за противопоставяне на съветските неистини, само че и за попречване на всевъзможни вероятни съветски интервенции под подправен байрак. “, добави първият посланик.

Ръководителят на външното министерство акцентира, че Русия би трябвало да види, че светът няма да им разреши да продължат нуклеарния шантаж.

Както беше обявено от Укринформ, съветският министър на защитата Сергей Шойгу организира телефонни диалози със своите френски, турски и английски сътрудници, с цел да съобщи, че Украйна сякаш възнамерява офанзива с „ мръсна бомба “ на лична земя.

Президентът Володимир Зеленски счита, че сходни изказвания на Руската федерация демонстрират, че Русия към този момент е замислила всичко, по тази причина светът би трябвало да реагира на това допустимо най-сурово.

Съединени американски щати, Франция и Англия излязоха със взаимно изказване, в което осъждат лъжливите опити на Русия да упрекна Украйна.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба публично предложи МААЕ да изпрати задача за наблюдаване на нуклеарните уреди на Украйна, с цел да опровергае популяризираните от Руската федерация неистини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР