Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди пред

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди пред
Коментари Харесай

Кулеба: Тези, които не помагат на Украйна, помагат на Русия

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба удостовери пред публицисти след среща с външната комисия в Народното събрание, че е сложил въпроса за военно-техническа помощ за Украйна на срещите си в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Удовлетворен съм от срещите с външния министър, с премиера и с президента ",

съобщи Кулеба. Украинският външен министър означи, че България е направила доста за европейската интеграция на страната и доста добре се отнася с бежанците от Украйна. Когато става въпрос до военно-техническа помощ, би трябвало да имам поради вашата вътрешнополитическа обстановка и да оставя това решение на държавното управление на България, добави Кулеба.

Той обаче означи, че тези, които не оказват помощ през днешния ден на Украйна, оказват помощ на Русия.

"Българското държавно управление и парламент знае доста добре какви са настояванията на Украйна ", уточни Кулеба. Той означи, че същият лист с претенции е даден на всички страни членки на НАТО.

Относно военна помощ за Украйна, министърът на външните работи Теодора Генчовска сподели, че това ,

което е било обсъждано във външно министерство, не е включвало тази тематика. Въпросът е бил разискван на срещата при премиера, добави тя.

Генчовска означи, че има две проекторешения за даване на военно-техническа помощ на Украйна ,

импортирани в Народното събрание от ГЕРБ-СДС и от "Демократична България ", и на срещата на Кулеба с външната комисия е била изразена позицията на вносителите на тези оферти. Към сегашния миг в Министерският съвет не е поставян въпросът, добави Генчовска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР