Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба днес призова

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба днес призова
Коментари Харесай

Кулеба призова страните, които разполагат с танкове Леопард 2, да изпратят колкото се може повече

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба през днешния ден прикани всички страни, които имат танкове " Леопард 2 ", да " дават колкото се може повече от тях ", с цел да оказват помощ на Украйна да отблъсне съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ето че танковата коалиция беше образувана. Всички, които се съмняваха, че това в миналото може да се случи, в този момент видяха: За Украйна и нейните сътрудници няма невероятно ", написа той в " Туитър ". " Призовавам всички нови сътрудници, които имат на работа танкове " Леопард 2 ", да се причислят към обединението и да дават колкото се може повече от тях ", написа още Кулеба.

Междувременно държавното управление в Киев изиска от западните си съдружници да му дават и бойни кораби и подводници, съобщи ДПА. " Нуждаем се от бойни кораби, с цел да защитим крайбрежията си, ние имаме доста дълъг бряг. Ще ни трябват и подводници, с цел да предотвратим заплахата от нова морска офанзива от Черно море ", съобщи през днешния ден заместник-външният министър на Украйна Андрий Мелник пред немската телевизия Ер Те Ел. Обещаните танкове би трябвало да бъдат единствено първата стъпка, добави Мелник. Според него войната няма да свърши скоро.

Мелник сподели и че Украйна се нуждае от подкрепления за своите Военновъздушни сили. Германия би могла да помогне да вземем за пример с изтребители " Торнадо " или " Юрофайтър ", сподели той. Той изиска от немския министър на защитата Борис Писториус да " прояви водачество " по този въпрос.

Украинският дипломат в Германия Олексий Макеев изрази своята наслада във връзка информацията за съставяне на " огромна танкова коалиция " и предстоящата доставка на немски танкове " Леопард 2 ". " Тези танкове ще ни оказват помощ да отблъснем съветската атака и да освободим нашите окупирани от Русия територии и народ ", съобщи той по време на посещаване в Хамбург през днешния ден. " (Надявам се), че нашите момчета скоро ще посрещнат тези котки в Украйна " добави той, заигравайки се с думата леопард.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР