Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба днес обвини

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба днес обвини
Коментари Харесай

Кулеба нападна с необичайно остър език Германия

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба през днешния ден упрекна Германия, че подценява молбите на Киев да му бъдат изпратени танкове " Леопард " и бойни машини на пехотата " Мардер ", като съобщи, че Берлин е предложил единствено " нереални страхове и оправдания ", с цел да не даде такава военна техника, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6949
,,Разочароващи сигнали от Германия в този момент, когато Украйна се нуждае от танкове " Леопард " и бойни машини " Мардер ", с цел да освободи хората и да ги избави от геноцид``, написа Кулеба в Туитър, до момента в който Украйна продължава контраофанзивата си за отвоюване на завзети от съветските сили зони в източната и южната част на страната.

Нито един разумен мотив за какво тези оръжия не могат да бъдат доставени, единствено нереални страхове и оправдания. Защо Берлин се опасява от нещо, от което Киев не се опасява?, написа той с извънредно изострен език.

Disappointing signals from Germany while Ukraine needs Leopards and Marders now — to liberate people and save them from genocide. Not a single rational argument on why these weapons can not be supplied, only abstract fears and excuses. What is Berlin afraid of that Kyiv is not?
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР