Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу обвини Франция,

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу обвини Франция,
Коментари Харесай

Чавушоглу обвини Франция, че помага на терористи в Сирия и Либия

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу упрекна Франция, че е помагалана кюрдските отряди за национална защита да основат терористична страна в Северна Сирия.

След интервенция „ Мирна пролет ” проектите на Париж са се провалили и от този момент Франция се опълчва на всяка интернационална самодейност на Турция, в това число чрез поддръжката на бунтовния маршал Халифа Хафтар в Либия, съобщи министърът, представен от в. „ Сабах ” и БГНЕС.

„ Има доста кюрдски политици, които са надарени и способни да съставляват сирийските кюрди в съответните им области. Но терористите от отрядите за защита не са тези, с които да си сътрудничат ”, безапелационен е Чавушоглу.

Първият турски посланик разкритикува Франция, че макар изказванията на НАТО продължава да поддържа Халифа Хафтар. В четвъртък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО има подготвеност да поддържа интернационално приетото държавно управление на Либия, ръководено от Файес ал Сарадж.

В изявление за италианския ежедневник „ Ла Република ” Столтенберг съобщи, че НАТО има 30 сътрудници, които по доста въпроси имат разнообразни позиции, като добави, че Турция остава значим съдружник.

Той акцентира също, че НАТО поддържа напъните на Организация на обединените нации за спокойно разрешаване на споровете в Либия и Сирия, а алиансът е подготвен да даде своята поддръжка на държавното управление в Триполи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР