Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу нападна Франция

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу нападна Франция
Коментари Харесай

Според Турция Франция работи за засилване на влиянието на Русия в Либия

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу атакува Франция за „ деструктивния “ й метод по отношение на спора в Либия и я упрекна, че работи за разширение на съветското военно наличие в северноафриканската страна, предава AFP.
Това е следващата, от зачестилите напоследък, замени на обвинявания сред съдружниците в границите на НАТО по тази тематика, добавя организация Фокус.
„ Франция, която Макрон ръководи, или по-скоро, не може да ръководи сега, е в Либия единствено поради своите ползи и амбици и има деструктивен метод, тъкмо както тласна Африка в неустойчивост в предишното с колониалния си метод и както бомбардира и напусна Либия през 2011 година “, съобщи първият посланик на Анкара пред публицистите.
Чавушоглу съобщи също, че Франция работи против НАТО и в интерес на Русия в Либия.
„ От една страна НАТО вижда Русия като опасност, само че от другата страна съдружник по НАТО Франция работи за увеличение на наличието на Русия там “, сподели той.
В понеделник Макрон съобщи, че Турция носи „ престъпна отговорност “ за намесата си в либийския спор.
Богата на нефт Либия беше хвърлена в безпорядък, откакто Муамар Кадафи беше премахнат от НАТО през 2011 година Оттогава съперничещи си администрации и милиции се борят за властта, а задграничните сили са все по-дълбоко забъркани в спора.
През последната година напрежението сред Макрон и турския му сътрудник Реджеп Таийп Ердооган нараства, изключително откакто френският водач съобщи, че неналичието на реакция от НАТО на едностранните турски дейности в Северна Сирия са посочили, че Алиансът е в „ мозъчна гибел “.
Някои анализатори подозират, че Франция поддържа Хафтар дружно с Египет, Русия и Обединените арабски емирства, само че Париж упорства, че е безпристрастен в спора, отбелязва френската организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР