Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и държавният

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и държавният
Коментари Харесай

САЩ и Турция обсъдиха С-400 и Ф-35, ето какво се случи

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео организираха телефонен диалог.

„ Страните разискаха обстановката към доставката от съветския зенитен ракетен комплекс С-400 и американският изтребител пето потомство F-35, както и обстановката в сирийските Манбидж и Идлиб и основаването на зона си сигурност в Сирия ”, оповестиха от турското външно министерство, представено от Блиц.

Това е първият диалог сред двете ведомства след началото на доставките на С-400 в Турция и поръчката на Съединени американски щати, че стопира доставката на F-35 за южната ни съседка.

Първите информации за доставка на С-400 от Русия на Турция се появиха през ноември 2016 година, напомнят съветските медии. Сключването на контракта за доставка сред Руската федерация и Турция беше доказан на 12 септември 2017 година Турция е първата страна членка на НАТО, която получава съветският зенитно-ракетен комплекс. Доставките започнаха на 12 юни 2019 година

Съединени американски щати се пробват да попречват доставката на С-400. Вашингтон неведнъж предизвестява Анкара, че при положение на придобиването на системата, Съединени американски щати могат да вкарат наказания против южната ни съседка. 

Турция поръча на Щатите 30 броя самолети F-35 от вероятни 100 броя. На 17 юли Белият дом и Пентагона публично оповестиха изключването на Турция от програмата за F-35. Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че въпросната мярка не е част от глобите. Последните могат да бъдат въведени в допълнение към решението за F-35.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР