Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери,

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери,
Коментари Харесай

Скопие: Има напредък в преговорите с България

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери, че „ има прогрес в договарянията с България ", само че сега той не би влизал допълнително детайлности. Информацията съобщи скопската телевизия „ Сител “, представена от организация " Фокус ".
Решенията се търсят в границите на Договора за другарство и добросъседство, което отвори нова глава в нашите връзки, разясни Османи след работна закуска в Македонското външно министерство с българския дипломат в страната Ангел Ангелов и немския дипломат Анке Холщайн.
 Посланик Ангел Ангелов: България не може да промени позицията си по рамката за договаряния Посланик Ангел Ангелов: България не може да промени позицията си по рамката за договаряния
България не може да промени позицията си, защото има декларация на Народното събрание и решение на държавното управление. Това, което се приказва вътр...
Ангелов съобщи, че България няма да промени позицията си, защото Народното събрание в София към този момент е приел съответна декларация. Междувременно Холщайн увери, че Германия прави всичко допустимо да организира първата междуправителствена конференция сред Скопие и Европейски Съюз през декември. По отношение на разногласието със София, Холщайн акцентира, че въпросът е двустранен и по тази причина следва да бъде решен двустранно. Срещата беше част от организацията на срещата на Берлинския развой, планувана за 9 и 10 ноември в София.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР