Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви по

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви по
Коментари Харесай

Дачич: Признаването на Косово е изключено

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи по време на чуване в Народното събрание, че политиката на сръбското държавно управление за Косово е ясна и че няма да има признание или приемане в Организация на обединените нации на " по този начин нареченото Косово ".

„ Бих желал да опровергая всяко изказване, че настоящето сръбско управление е подхванало нещо, което опонира на националните и държавни ползи. Нашата политика е ясна и твърда, което значи, че няма да има признание на Косово като без значение или приемане в Организация на обединените нации, тъй като това би означавало, че те са приети като страна “, сподели Дачич.

Той добави, че е повторил тезата си заради разнообразни операции и тълкования.

Сръбският външен министър означи, че Белград ще ползва единствено тези решения, които са в сходство с нейната държавна политика.

„ Лично бях очевидец на всичко, което се случваше през 2012 година Тогава договарянията и разговорът бяха преместени в Брюксел. Брюкселското съглашение беше подписано добросъвестно, с цел да се даде опция на сърбите да имат свои лични институции в Косово. Благодарение на Брюкселското съглашение бяха открити договарянията за участие на Сърбия в Европейски Съюз “, заключи Дачич, представен БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР