Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви на

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви на
Коментари Харесай

Дачич: Национален приоритет на Сърбия е постигането на решение за Косово

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи на конгрес на Организация на обединените нации, че народен приоритет на неговата страна е постигането на политическо решение на косовския въпрос, заяви белградската организация Бета.

Той уточни, че Сърбия придава изключително значение на работата на задачата на Организация на обединените нации в Косово, предава Българска телеграфна агенция.

В тирада на конгрес за мир, който се състоя нощес в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк в чест на годишнината от рождението на Нелсън Мандела, Дачич сподели, че запазването на мира е обща отговорност, която изисква непрестанно ангажиране и посветеност, както и непрекъснато подсилване на всички нужни потенциали на Организация на обединените нации, заяви сръбското министерство на външните работи.

Защитавайки своя суверенитет и териториална целокупност, Сърбия брани интернационалното право, устава на Организация на обединените нации, запазването на интернационалния мир и сигурност, само че и своята национална и историческа еднаквост, съобщи Дачич. Той добави, че Сърбия откровено е отдадена на мира и разговора, който с посредничеството на Европейски Съюз се води сред Белград и Прищина, както и на реализирането на постигнатите договорености. По думите му водейки виновна политика, Сърбия ще направи всичко, с цел да бъдат предпазени ползите на нейния народ, както и районният мир и непоклатимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР