Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че
Коментари Харесай

Белград отхвърля посредничеството на САЩ в преговорите с Прищина, иска ЕС

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че Съединени американски щати няма да водят разговора сред Белград и Прищина, само че се пробват да намерят компромисен вид, оповестяват МИА и БГНЕС, съобщи Нова ТВ.

В телевизионно изявление външният министър съобщи, че Европейският съюз ще продължи да има водеща роля в този разговор. Съединените щати се пробват да намерят компромисно решение за Косово, което да бъде употребявано след това за задачите на идните президентски избори.

Относно това дали Съединени американски щати поддържат концепцията за делба на Косово, Дачич заяви, че е разговарял два пъти с американския консултант по национална сигурност Джон Болтън и до момента не е ставало дума дали поддържат концепцията за делене на територии или имат друга идея.

Външният министър е безапелационен, че Съединени американски щати поддържат желанието за реализиране на компромисно решение. Това била голямата разлика с предходната американска администрация, която отказвала да беседва по тематиката под предлог, че въпросът е решен дефинитивно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР