Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че
Коментари Харесай

Сърбия отказва да наложи санкции срещу Русия въпреки натиска

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич разгласи, че Белград изпитва компликации поради отхвърли си да наложи наказания против Русия, написа news.bg.
"Приятелството сред Русия и Сърбия към този момент е традиция. Сега нашите връзки са на равнище стратегическо партньорство. Сърбия в никакъв случай не е налагала и няма да наложи наказания или каквито и да било ограничаващи ограничения против Русия, макар обстоятелството, че на Сърбия се оказва мощен напън ", акцентира сръбският първи посланик в изявление за съветския вестник "Известия ".
Дачич добави, че Сърбия има намерение да се интегрира в Европейския съюз, само че в това време желае да запази обичайните си връзки с Москва.
По-рано на конференция в Москва той назова Русия "най-големия другар на страната ", без който Белград не е в положение да отбрани своите национални ползи, включително по въпроса за Косово и "би било, меко казано, доста погрешно да се постановат наказания след западните страни ".
По-рано в изявление за сръбско издание съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че западните страни упражняват сериозен напън върху Сърбия. Лавров означи, че Белград сполучливо се опълчва на натиска и организира самостоятелен политически курс.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР