Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич не изключва

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич не изключва
Коментари Харесай

Сърбия не изключва провеждането на международна конференция за Косово

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич не изключва провеждането на огромна интернационална конференция за разрешаване на косовския въпрос, заяви ТАСС.

 Ивица Дачич, външен министър на Сърбия Ивица Дачич, външен министър на Сърбия © Българска телеграфна агенция / Архив
Това е декларирал Дачич в коментар за сръбския вестник „ Телеграф “. Условие за сходно нещо е позициите на двете страни да се сближат, декларирал министърът, отбелязвайки, че сега мненията на двете страни са доста отдалечени.

Решението би могло да бъде един тип „ Дейтън 2 “, т.е. решението да се търси на огромна интернационална конференция, която би следвало да се състои преди май 2019 година, когато изтича мандатът на Европейската комисия, пояснил Дачич.
 Могерини откри политическия сезон с тирада за външната политика на Европейски Съюз Могерини откри политическия сезон с тирада за външната политика на Европейски Съюз
Има действителен късмет през идващите три месеца да бъде реализирано съглашение сред Сърбия и Косово, което да позволи всички проблеми сред двете страни....

Има действителен късмет през идващите три месеца да бъде реализирано съглашение сред Сърбия и Косово, което да позволи всички проблеми сред двете страни. Това сподели в Брюксел по време на конференция с посланиците от страните от Европейски Съюз висшият представител по въпросите на сигурността и външните работи Федерика Могерини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР