Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, известен с

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, известен с
Коментари Харесай

Традицията продължава: Ивица Дачич изпя на Путин „Калинка“ и „Рябинушка“

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, прочут с певческите си пристрастености, не пропусна да поздрави президента на Руската федерация Владимир Путин при визитата му в Белград. Ръководителят на дипломацията на западната ни съседка е поздравил съветския водач с песните „ Калинка “ и „ Рябинушка “, предава скопската телевизия „ Сител “, представена от Фокус.

Дачич е изпълнил песните с рамките на официалния обяд, който сръбският президент Александър Вучич в чест на Путин. На него присъстваха около 100 гости. Наред с високопоставените представители на двете страни, министри и други членове на делегацията, на обяда присъстваха няколко публични фигури, като режисьорът Емир Кустурица, актьорът Милош Бикович и други.

В навечерието на визитата на Путин министърът на външните работи на западната ни съседка призна, че репетира песента „ Калинка “ специално за посещението на държавния глава на Руската федерация. Той увери, че няма да се откаже от „ песента на дипломацията “ – въпреки критиките, които получава за странния според мнозина навик да поздравява с пеене различни политици.

„ Посещенията на президента Путин обикновено са кратки и няма много възможности за по-спокойна атмосфера. Но и той обича да пее, а ако има удобен момент, моят избор е най-красивата руска песен – „ Подмосковски вечери “ и – разбира се, „ Калинка “.

Дачич твърди, че последната песен е задължителна част от неговия „ дипломатически репертоар ", и че я изпълнява не само пред руснаците, но и пред европейски и американски политици. Всички го аплодират след изпълнението й, увери първият дипломат на Белград.

Дачич, има голям репертоар, в който участват вече и ориенталски песни. Той изпя " Осман ага " на турски. Сръбският външен министър демонстрира певческите умения и пред турския президент Реджеп Ердоган.



Ивица Дачич показа музикалния си талант и пред гръцкия си колега Никос Кодзиас. Той го поздрави с известна гръцка балада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР