Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в
Коментари Харесай

Западът се опитва да превърне Балканите в плацдарм срещу Русия, предупреди Лавров

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в изявление за " Сръбски телеграф ", че Западът се пробва да трансформира Балканите в " плацдарм против Русия " , осведомят съветски медии.

Лавров разяснява реакцията на Запада по отношение на околните връзки сред Москва и Белград.

Той подсети, че след края на Студената война западните страни са отклонили предложение на Русия за взаимна работа за образуване на архитектура за идентична и неделима сигурност в Евроатлантика.

Вместо това те избраха задънен път на разширение на геополитическото пространство под техен надзор , което основава нови разграничителни линии на европейския континент, сподели той.

По думите му една от тези антируски линии на Запада е проведеният и поддържаният от Вашингтон и редица европейски страни въоръжен пуч в Киев през февруари 2014 година

Изглежда, че уроците от украинската покруса не са научени от Запада. Сега има настойчиви опити за преобразяване на Балканите в още един плацдарм срещу Русия, предизвести съветският топ посланик.

Според него Белград е пред сериозен напън за да прекъсне съдействието си с Москва.

Лавров разяснява и " Турски поток ". Той оцени опцията Сърбия да се причисли към енергийния план.

По думите му сега се преглеждат разнообразни оферти за маршрута на газопровода , в това число да минава през България, Сърбия, Унгария и до Австрия.

В същото време ние вземаме под внимание печалните уроци с " Южен поток " и няма да позволим да се повтори тази обстановка, безапелационен е външният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР