Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че
Коментари Харесай

В доклада на Мълър няма доказателства за намеса на Русия, обяви Москва

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разгласи, че отчетът на специфичния прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър за следствието на съветска интервенция демонстрира, че следствието му не е разкрило доказателства за интервенция на Москва на президентските избори в Съединените щати през 2016 година, осведомят локални медии.
 Демократите не желаят импийчмънт за Доналд Тръмп
Демократите не желаят импийчмънт за Доналд Тръмп

Опозицията се готви за избори

След като през вчерашния ден правосъдното министерство разгласява редактирана версия на отчета на Мълър, Лавров акцентира, че няма нищо в документа, което да " притегля внимание ".

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков също разяснява отчета. Той съобщи, че документът не съдържа доказателства и че информацията се базира на разнообразни източници . Песков повтори, че Москва не приема сходни обвинявания . По думите му документът удостоверява отсъствието на доказателства за каквато и да е била интервенция от страна на Русия. Той изрази страдание, че такива документи оказват директно въздействие върху хода на развиването и върху двустранните руско-американски връзки.

В четвъртък основният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар съобщи, че акцията на президента Доналд Тръмп не е била в сговор с Москва и американският водач не е попречил правораздаването.
 Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 година
Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 година

Нови разкрития към Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР