Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини САЩ

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини САЩ
Коментари Харесай

Лавров обвини САЩ в неоимпериалистически амбиции

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати в " неоимпериалистически упоритости " и разкритикува Вашингтон за намесата им в делата на други страни , осведомят съветски медии.

Москва преглежда опитите на Съединени американски щати за интервенция в делата на други страни като " неоимпериалистически упоритости ", предизвести съветският посланик, който приказва след среща с президента на Зимбабве Емерсон Мнангагва.

Външният министър увери, че Москва в никакъв случай не се е намесвала в делата на Вашингтон и в никакъв случай не е имало факт, който да алармира нещо друго.

В същото време Сергей Лавров отхвърли изказвания на Държавния департамент по отношение на неналичието на полемики сред Съединени американски щати и Русия за допустима среща сред съветския посланик и държавния секретар Рекс Тилърсън.

" Не желая да разясня тази тематика, само че през днешния ден Държавният департамент заяви, че няма разисквания за наша допустима среща с Тилърсън. Мога да кажа, че това не е истина ", сподели Лавров на конференция в столицата на Зимбабве Хараре.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР