Министърът на външните работи на Република Северна Македония - Буяр

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония - Буяр
Коментари Харесай

Османи: Сезирахме структурите на НАТО за съобщенията за бомби в РСМ

Министърът на външните работи на Република Северна Македония - Буяр Османи, заяви, че през вчерашния ден структурите на НАТО са били осведомени за непрекъснатите известия за бомби в страната.

Той акцентира, че става въпрос за хибридни закани, каквито се следят в целия район.

„ Това се случва и в района. Черна гора реши учебните заведения да преминат на онлайн образование поради ежедневните предизвестия за взривни устройства. Същото се случва и в Хърватия. Това ме навежда на мисълта, че става въпрос за районен метод като хибридна офанзива, което ме подтикна да сигнализираме НАТО. Вчера разговаряхме със структурите на НАТО, с цел да забележим какъв хибриден метод към района може да има, коя може да е повода за това “, сподели още Османи.

Министър Османи осведоми, че за следствието на на имейлите със закани криминалистите в страната са се свързали с сътрудници, с които районен съд Македония има двустранни връзки, с цел да открият от кое място са изпратени.

Тази заран Сигнали на имейл адресите на 10 учебни заведения в Скопие и пет в Битоля, както и на Футболната федерация на Македония, хотел „ Александър Палас “, хотел „ Мариот “, търговски център „ East Gate “, спортна зала „ Борис Трайковски “ и Международно летище Скопие бяха получени закани за сложено взривно устройство.

Вчера са регистрирани рекордните 49 сигнала за бомби, които след осъществените от полицията инспекции бяха оповестени за фашиви. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР