Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Османи след разговорите с Генчовска: Мотивирани сме да продължим, има още работа, а времето е кратко

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи оцени днешните диалози в Скопие с българската делегация, водена от външния министър Теодора Генчовска, като градивни, извършени в добра атмосфера макар случая с палежа на Културния клуб " Иван Михайлов” в Битоля.

По думите му са били основани условия за активност на договарянията, като по време на тези диалози са били обединени експертният и политическият екип от външните министерства на двете страни.

" Разговаряхме интензивно, в елементи, за всички аспекти от въпросите. Има прогрес в представянето и разбирането на позициите в двете страни и в идващите дни, в друг формат, работата би трябвало да продължи, с цел да може концепциите да бъдат облечени в съответни решения, които по-късно ще се опитаме да сложим в пакет-платформа за превъзмогване на разликите. Двете страни са стимулирани да продължат, само че имаме още работа, а времето е малко. Ние сме съществено заинтригувани за резистентност на връзките с България, ще се посветим оптимално да успеем да го създадем,” сподели Османи.

В рамките на два дни българският министър на външните работи Теодора Генчовска и водената от нея делегация беше на работно посещаване в Скопие, с цел да бъдат продължени диалозите с министерството на външните работи на Северна Македония за превъзмогване на отворените въпроси сред двете страни.

След началото на диалозите в първия ден от визитата на българската делегация стана ясно, че рано сутринта е изработен опит за палеж на Културния клуб " Иван Михайлов” в Битоля, като пожарът е бил сподавен преди да нанесе повече вреди на постройката.

Входната врата и табелата с надписа на клуба са унищожени. Министър Генчовска напусна диалозите и дружно посланика на България в Северна Македония Ангел Ангелов отпътуваха за Битоля, с цел да се срещнат на място със обстановката, след което диалозите продължиха.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР