Министърът на външните работи на Палестина обяви, че коментари от

...
Министърът на външните работи на Палестина обяви, че коментари от
Коментари Харесай

Палестинците: Посланикът на САЩ насърчава Израел да анексира Западния бряг

Министърът на външните работи на Палестина разгласи, че мнения от страна на посланика на Съединени американски щати в Израел имат за цел да оказват помощ на еврейската страна да анексира част от окупирания Западен бряг, което акцентира недоверието на палестинците към администрацията на Доналд Тръмп, осведоми " Ройтерс ".

В събота " Ню Йорк таймс " цитира посланика Дейвид Фридман, който съобщи, че при избрани условия Израел има правото да задържи част от Западния бряг.

През април министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че има намерение да анексира построените еврейски селища на земя, която палестинците се надяват да бъде част от бъдещата им самостоятелна страна.

" Изглежда, че със своето изявление Фридман се пробва да помогне на Нетаняху да събере храброст, с цел да вземе решение ", сподели Рияд ал Малики по време на посещаване във Варшава.

" Това е в действителност нещо, на което интернационалната общественост би трябвало да се опълчи, би трябвало да отговори ", разясни той.

" Ние се доверяваме на Полша...но не можем да се доверим на сегашната администрация на Съединени американски щати по-късно, което направи против палестинците ", акцентира Малики. По думите му икономическите въпроси не са най-важните за палестинците и съсредоточаването върху тях няма да им помогне за реализиране на мир.

" Казвали сме го доста пъти, че всичките пари на света, в случай че ни бъдат дадени в подмяна да се откажем от правото си върху Йерусалим като наша столица и правото да създадем наша самостоятелна палестинска страна, ние ще изберем второто, а не първото ", безапелационен е той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР