Министърът на външните работи на Китай Дженг Шуан заяви, че

...
Министърът на външните работи на Китай Дженг Шуан заяви, че
Коментари Харесай

Китай: Йозил е подведен от фалшиви новини за отношението ни към мюсюлманите

Министърът на външните работи на Китай Дженг Шуан съобщи, че полузащитникът на " Арсенал " Месут Йозил е бил измамен от подправени вести и погрешни изказвания за отношението на страната към уйгурските мюсюлмани.

Наскоро футболистът разгласява туит, в който отбрани етническата група. Впоследствие от " Арсенал " се дистанцираха от дейностите на германеца, а в неделя държавната CCTV смъкна от ефир мача на " топчиите " с " Манчестър сити ".

" Не знам дали господин Йозил в миналото е бил в Синдзян (уйгурски самостоятелен регион), само че той е бил изцяло измамен от подправени вести и погрешни изказвания, които са повлияли на преценката му ", сподели Шуан, представен от " Ройтерс ".

Той добави: " Приветстваме Йозил да пристигна до Синдзян, в случай че има опция, с цел да обиколи и прегледа в близост, стига да има съвест да може да разграничи вярното от неверното и да съблюдава правилата на обективност и правдивост, той ще види друг Синдзян ".

Според правозащитни организации към милион души, главно от мюсюлманската уйгурска общественост, са били арестувани в изправителни лагери, като даже не са били подложени на съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР