Министърът на външните работи на Италия Луиджи Ди Майо обяви

...
Министърът на външните работи на Италия Луиджи Ди Майо обяви
Коментари Харесай

Италия назначи специален пратеник за правата на сексуалните малцинства

 Министърът на външните работи на Италия Луиджи Ди Майо разгласи основаването на длъжността специфичен делегат за правата на половите малцинства. На поста е назначен актуалният ръководител на Междуведомствената комисия по правата на индивида Фабрицио Петри, оповестиха от външнополитическото ведомство в Рим. 

Специалният делегат ще координира напъните за попречване на дискриминирането против такива общности и ще работи за унищожаване хомосексуалността от статута на закононарушение, за каквото се смята в съвсем 70 страни. Проекти, ориентирани към отбрана на общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансджендърите и интерсексуалните ще се взимат поради при разпределението на средства за интернационалните стратегии. В изказването на италианското Външно министерство се показва, че със основаването на поста специфичен делегат за правата на половите малцинства Италия удостоверява водещата си роля в отбраната на правата на хората от тази общественост.

Поради политически различия в Италия се бави приемането на законопроект, ориентиран към отбрана правата и обезпечаването на еднакъв статут в обществото на представители на разнообразни малцинства, в това число хора с нетрадиционна полова ориентировка, транссексуални  и полово неопределили се. Законопроектът планува по-строги санкции за прояви на принуждение и назадничавост на расова, етническа и и хомофобска основа.

През есента на 2020 година законопроектът беше признат от Камарата на представителите, долната камара на италианския парламент. След като не можа да се реализира компромис сред последователите и съперниците на законопроекта, крайнодесните " Лига " и " Италиански братя " постановиха гласоподаване в Сената.

В края на октомври италианският парламент отхвърли въвеждането на закона. При гласуването в Сената, горната камара на италианския законодателен орган, 154 депутати гласоподаваха срещу законопроекта, до момента в който 131 гласоподаваха " за ".

Тогава външният министър Луиджи Ди Майо от Движение " Пет звезди " назова неуспеха на закона " срам " и се оплака във Facebook, че хомосексуалистите към момента са дискриминирани в Италия. 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР