Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф заплаши,

...
Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф заплаши,
Коментари Харесай

Иран заплаши да увеличи обогатяването на уран

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф заплаши, че страната му може да усили обогатяването си на уран, в случай че Европейският съюз продължи да работи пасивно в разгара на отдръпването на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение.
„ Европейците и другите участници (в споразумението) би трябвало да работят, с цел да компенсират резултата на американските наказания “, съобщи Зариф пред немското списание Der Spiegel, съобщи " Фокус ".
„ Петролът и банките “ са били лакмусовият тест, съгласно Зариф. Той предизвести, че Техеран може да работи, в случай че „ салдото на предоставяне и приемане бъде опустошен “.
Той разясни, че това не значи наложително, че Иран ще се отдръпна от нуклеарното съглашение. Частично или понижено използване на съглашение е още една опция, съгласно Зариф.
Европейците би трябвало да решат дали са подготвени да подплатят с дейности своите думи, добави иранският посланик. Въпросът, съгласно него, е дали Европа ще се съобщи на американските претенции.
Зариф отхвърли опцията за директни диалози с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той съобщи, че Иран ще обмисли диалози с Вашингтон само, в случай че той се върне в нуклеарното съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР