Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел заяви, че

...
Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел заяви, че
Коментари Харесай

Берлин се изтегля от Инджирлик! Ето как мина срещата

Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел съобщи, че Берлин е заставен да изтегли войските си от турската база Инджирлик. Германия и Турция не съумяха да преодолеят различията си по отношение на визитата на немски парламентаристи в авиобазата Инджирлик, по тази причина Берлин ще би трябвало да изведе своите бойци оттова, съобщи в Анкара немският първи посланик Зигмар Габриел след среща с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу.

„ Съжалявам, само че би трябвало да разберете, че по вътрешнополитически аргументи ще би трябвало да предислоцираме нашите военнослужещи”, сподели Габриел, представен от берлинския в. „ Велт”. Габриел заяви, че в най-скоро време Народното събрание ще даде на държавното управление мандат за търсене на ново място за авиобаза. Между Анкара и западните страни се натрупа съществено напрежение на фона на референдума за конституционни промени в Турция.

В средата на май турските управляващи отхвърлиха достъп до базата Инджирлик на немски депутати. В отговор Берлин съобщи, че обмисля да реалокира своя контингент, участващ в задачи на обединението за битка с „ Ислямска страна “. Като допустимо място за разполагане Германия обмисля Йордания. Това не е първият път, в който турските управляващи отхвърлят на Берлин достъп до военните в базата. Миналата година още веднъж беше въведена такава мярка, откакто Бундестагът одобри резолюция, в която избиванията на арменци в Османската империя по времето на Първата международна война се дефинира като геноцид.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР