Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че
Коментари Харесай

Струва си да се даде време за сделка за Брекзит, обяви Германия

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас съобщи, че си коства да се даде повече време за реализиране на съглашение с Англия за Брекзит, макар че ще бъде мъчно да се подсигурява дълго отсрочване на напускането на Европейски Съюз, осведоми " Ройтерс ".

" Преди да стигнем до " корав " Брекзит, си коства да се опитаме още един път, вместо да спорим какво значи " корав " Брекзит, точно доста спънки пред двете страни ", сподели Маас пред публицисти преди среща на външните министри на Европейски Съюз.
 Мей може да отсрочи третото гласоподаване по договорката за Брекзит
Мей може да отсрочи третото гласоподаване по договорката за Брекзит

Засега няма поддръжка измежду консерваторите…

Запитан дали отлагането на Брекзит може да продължи и след изборите за Европейски парламент през май, той отговори, че колкото повече се отсрочва, толкоз по-трудно ще стане.

Междувременно някогашният външен министър на Англия Борис Джонсън разгласи в публикация за вестник " Дейли телеграф ", че Лондон неизбежно ще влезе в нова фаза на договаряния с Европейски Съюз . Той счита, че Англия най-вероятно ще взе участие в диалозите от позицията на слабия. Според него Камарата на общините се нуждае от доказателство, че идващият кръг договаряния с Брюксел ще бъде " коренно друг ", с цел да гласоподават депутатите в поддръжка договорката на премиера Тереза Мей.
 Сагата Брекзит - Англия към този момент загуби
Сагата Брекзит - Англия към този момент загуби

Кралството търси излаз от хаоса…

Джонсън прикани Мей да се опита още веднъж да получи единодушието на Европейски Съюз за промени в защитния механизъм за Ирландия.

Очаква се английският парламент да гласоподава съглашението за трети път във вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР