Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас смята, че

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас смята, че
Коментари Харесай

Дори санкции на САЩ вече не могат да спрат „Северен поток 2“


Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас счита, че построяването на противоречивия газопровод „ Северен поток 2 “ от Русия за Германия към този момент не може да бъде спряно даже и от наказания на Съединени американски щати, оповестява DW.

“Този план към този момент не може да бъде спрян от никой. Санкциите на Съединени американски щати може да доведат до излизане от него на западните компании, включително и на немските концерни. Това обаче няма да докара до прекъсване на плана. В подобен случай Русия ще го осъществя независимо и следователно към този момент никой няма да има въздействие във връзка с запазването на преноса на газ през Украйна “, сподели Маас в границите на спорен конгрес dpa " Politik-Talk " в Берлин.

Критиците на „ Северен поток 2 “ се притесняват, че след пуска на новия газопровод Русия ще приключи да доставя газ през Украйна и с това ще лиши страната от директните такси. Сега с присъединяване на Европейски Съюз се водят договаряния за опазване на украинския пренос.
„ Тези договаряния обаче ще изгубят смисъл, в случай че Съединени американски щати вкарат наказания и руснаците независимо достроят газопровода “, предизвести министърът на външните работи на Германия.

Почти една трета от газопровода с дължина от 1200 километра към този момент е издигната, макар че Съединени американски щати и някои източноевропейски страни продължава опитите си за прекъсването на плана. Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренъл наскоро разпрати писма до немските компании, участващи в строителството на газопровода със опасност за наказания. Това от своя страна провокира отвращение измежду немските политически кръгове.

Както означи Маас в тази връзка, не е работа на посланика да споделя какво им е разрешено, като добави, че „ самите Съединени щати би трябвало да решат дава отговор ли сходен жанр на ползите на Съединени американски щати “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР