Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас няма да

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас няма да
Коментари Харесай

Външният министър на Германия бойкотира конференцията на САЩ във Варшава

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас няма да участва на идната конференция за мира и сигурността в Близкия изток във Варшава, оповестява ДПА.

Международната среща е проведена от Полша и Съединени американски щати. Тя се преглежда като антииранска конференция.

Говорител на външното министерство на Германия разгласи, че Маас няма да взе участие на конференцията. Представителят добави, че Берлин ще бъде представляван от Нийлс Анен, почитан представител на ведомство.

Няколко външни министри на западноевропейски страни се чака да пропуснат противоречивата конференция, която ще се състои на 13 и 14 февруари. Техеран сигнализира, че конференцията е антииранска, което се опровергава от представители на американското държавно управление.

Шефът за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини няма да участва поради напълнен график. Според полското държавно управление Русия няма да изпрати представител.

Междувременно палестинците, представени от АП, приканиха арабите да бойкотират конференцията в Полша.

Външният министър на Палестина Риад Малки прикани арабските страни да бойкотират диалозите или да изпратят представители на по-ниско равнище.

Саудитска Арабия и ОАЕ ще изпратят външните си министри. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще участва на конференцията.

Малки разяснява, че палестинците " преглеждат конференцията във Варшава като скрит план против палестинската идея ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР