Министърът на външните работи на Германия Аналена Бърбок каза, че

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бърбок каза, че
Коментари Харесай

Германският външен министър Бербок каза, че е била помолена да не се шегува с Шолц и да не говори твърде много

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бърбок сподели, че е била помолена да не се майтапи с немския канцлер Олаф Шолц и да не приказва доста като си мери приказките, оповестява пресслужбата на външното министерство.

Бербок в събота вечерта, 4 февруари, беше награден с медал " Срещу бруталната съвестност " от Карнавалната асоциация на немския град Аахен. Игривият медал се присъжда годишно на известни политици за тяхното възприятие за комизъм и непосредственост до хората. Получателят на тази премия получава и рицарско звание.

Министърът, говорейки на церемонията по награждаването, призна, че нейното обграждане е поискало да бъде по-внимателна с изказванията си.

„ Бях предизвестена: Аналена, след тази седмица, апелирам, без смешки за федералния канцлер. И най-важното, апелирам, не говорете прекалено много. Но можеш да не кажеш прекалено много, единствено когато не казваш нищо “, сподели дипломатът.

По думите на Бербок другите могат да го създадат по-добре от нея.

Тя също по този начин съобщи, че желала да пристигна на карнавала в костюм на леопард (Leopard 2 е името на немския танк, който Германия би трябвало да достави на Украйна).

„ Тогава започнах да се тормозя, че по-късно канцлерската работа няма да ми даде позволения за пътешестване в продължение на няколко седмици. Ето за какво съм тук такава, каквато съм “, сподели Бербок.

Според нея самата жена като министър на външните работи за мнозина в Германия към момента наподобява по-екзотично от това да бъде " смешник или супермен ".

Дипломатът сподели още, че се радва да бъде на карнавала в Аахен и за нея е огромна чест, че е призната " в този популярен кръг от рицари ".

Тя също по този начин изрази признателност, че живеем в страна, в която всички, в това число политиците, могат да се смеят един над различен и един на различен.

На 24 януари Бербок сподели по време на речта си в ПАСЕ, че Германия и други европейски страни " водят война против Русия ".

По-късно представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки това изказване на немски посланик, уточни, че думите на Бербок за водене на война с Русия, съчетани с изказването на някогашния немски канцлер Ангела Меркел за фиктивността на Минските съглашения, приказват за плануван темперамент на дейностите във връзка с Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР