Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан призова

...
Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан призова
Коментари Харесай

Франция иска спешна среща заради действията на Турция

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан прикани сътрудниците на страната в Европейския съюз да проведат незабавни диалози за бъдещите връзки на блока с Турция, която е в конфликт с Париж в Либия, предава Reuters.

Отношенията сред съдружниците в НАТО Франция и Турция се утежниха доста напоследък. Париж недоволства от военната поддръжка на Турция за интернационално приетото Правителство на националното единодушие (ПНС) в Либия и ролята ѝ в сирийския боен спор. Друга пресечна точка на ползите на двете страни са газовите находища в Източното Средиземноморие, заяви организация " Фокус ".

„ Франция смята за витално значимо Европейският съюз извънредно бързо да стартира основна полемика, без да се изключва нищо, без доверчивост, за вероятностите за бъдещите връзки на Европейския съюз с Анкара “, съобщи Льо Дриан. Европейски Съюз би трябвало изрично да пази личните си ползи, добави той. В понеделник френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Турция играе „ рискова игра “ в Либия, а във вторник Турция отговори, като съобщи, че Макрон би трябвало да има „ заслепение на мозъка “, с цел да се опълчва на поддръжката на Анкара за държавното управление в Триполи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР