Министърът на външните работи на Финландия Тимо Сойни спечели вот

...
Министърът на външните работи на Финландия Тимо Сойни спечели вот
Коментари Харесай

Финландският външен министър оцеля при вот на недоверие заради абортите

Министърът на външните работи на Финландия Тимо Сойни завоюва избор на съмнение в Народното събрание поради възгледите си против аборта , осведоми ДПА.

В поддръжка на Сойни гласоподаваха 100 депутати против 60 в 200-местния парламент . 18 депутати се въздържаха, до момента в който 21 не участваха на гласуването.

Дясноцентристката коалиция има 103 места в Народното събрание, до момента в който четирите опозиционни партии, които желаеха вота на съмнение, държат 72 места.

Социалдемократите, Зелените, Шведската национална партия и Левият съюз оповестиха, че позицията на Сойни е в конфликт с формалната политика на Финландия за абортите и правата на дамите.

Сойни, който е католик, е подложен на критика поради присъединяване си на събитие срещу аборта по време на публична аудиенция в Канада по-рано тази година.

Министърът разяснява, че е участвал на бдение в Канада в свободното си време и че възгледите му за аборта са известни от повече от 30 година и са в сходство със свободата на словото и свободата на изповедание.

Премиерът Юха Сипила разгласи, че държавното управление ще застане зад Сойни.

През предходната година Сойни напусна поста на дълготраен водач на популистката " Истински финландци ", която след това се раздели. Той се причисли към секта, известна като " Синя промяна ", която остана в дясноцетристкото съдружно държавно управление, в което вземат участие Финландски център и консервативната Национална съдружна партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР