Министърът на външните работи на Чехия призова Русия да прекрати

...
Министърът на външните работи на Чехия призова Русия да прекрати
Коментари Харесай

Чехия: Ние сме ужасени от зверствата на руския нашественик

Министърът на външните работи на Чехия прикани Русия да приключи войната си против Украйна

В речта си пред 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк Ян Липавски съобщи, че " Русия би трябвало неотложно да приключи военните си дейности и да изтегли всички свои войски от цялата територия на Украйна ", съобщи .

Критикувайки Русия за " цялостното занемаряване на резолюциите ", признати от Общото заседание на Организация на обединените нации, Липавски съобщи, че това е " ужасяващо ".

Той акцентира уговорката на страната си за цялостна поддръжка на суверенитета, единството и независимостта на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници. " Никога няма да признаем противозаконното анексиране на Крим. Осъждаме по най-категоричен метод идните подправени референдуми в елементи от територията на Украйна ", съобщи министърът.

В сряда съветският президент Владимир Путин обяви частична готовност в Русия на 300 000 резервисти, с цел да поддържат затихващите му военни дейности в Украйна. По този метод той насочи ужасно предизвестие преди плануваните референдуми в елементи от Украйна, наказани от Запада като " фиктивни " старания за анексиране на спомагателна украинска територия.

Чешката република " уверено отхвърля опита за основаване на сфери на въздействие вместо равностойни партньорства ", съобщи Липавски и добави, че всички отчети за военното държание на Русия би трябвало да бъдат без значение разследвани, а Русия би трябвало да съблюдава отговорностите си по интернационалното филантропично право.

" Ние сме ужасени от зверствата, осъществени от съветския завоевател ", съобщи чешкият министър, който осъди " съществуването на филтриращи лагери, ръководени от Русия, и ужасите в Мариупол, Буча, Ирпин, Изюм и доста други места в Украйна, както и апокалиптичния обстрел на гражданската инфраструктура ".

Той уточни нуждата от следствие на обстановката на място в Украйна. " Има интернационална отговорност на Русия за експанзията, само че има и самостоятелна наказателна отговорност за закононарушенията, осъществени в подобен огромен мащаб от съветските войски. Ние ще потърсим отговорност от всички военнопрестъпници ".

Липавски засегна и тематиката за оказаната от Чехия поддръжка за украинските бежанци, като посочи, че страната му е хазаин на максимален брой украински бежанци на глава от популацията.

" Предоставяме големи количества филантропична помощ. Подкрепяме напъните на украинското държавно управление за стабилизиране, възобновяване и реорганизация освен на думи, само че и с дейности ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР