Министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо отрече, че

...
Министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо отрече, че
Коментари Харесай

Бразилия: Няма глобална климатична катастрофа

Министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо отхвърли, че страната гори тропическите гори на Амазония и акцентира, че е безоснователна паниката, че световна климатична смяна заплашва суверенитета на страната му , осведоми " Ройтерс ".
 Много звук за Амазония
Много звук за Амазония

Пожари бушуват и в Африка, бушуваха и в Сибир. Това, което мнозина обаче премълчават е, че през последните десетилетия пожарите по света понижават и то стабилно. А паниката за горите на Амазония е по-скоро резонанс на един геополитически конфликт, написа Димитър Петров

" Няма световна климатична злополука ", съобщи той по време на диалози с вашингтонския мозъчен концерн The Heritage Foundation. " От дебата, който се води, наподобява, че светът е към края си ", добави министърът.

Наскоро зачестилите пожари в Амазония, обсъждана като цитадела против климатичните промени, провокираха интернационален отзив и рецензия против ръководството на бразилския президент Жаир Болсонару поради целта да се развива районът за сметка на предпазените гори.

Араужо, който твърди, че има липса на научни доказателства за аргументите на световното стопляне, е на мнение, че тези, които сигнализират за климатични промени и политически край, са част от лява интрига против Съединени американски щати и Бразилия, чиито суверенитет е под офанзива.
 Бразилия ще одобри помощта на Г-7 за Амазония, само че единствено против опрощение
Бразилия ще одобри помощта на Г-7 за Амазония, само че единствено против опрощение

Френският президент би трябвало да се извини, че е обидил Болсонару

Според него пожарите в Амазония са на приблизително ниво тази година и обезлесяването в Бразилия е отговорно единствено за 2% от световните въглеродни излъчвания. Той добави, че обезлесяването на световно равнище е отговорно за 11% от всички въглеродни излъчвания на планетата.

" Дори и да предположим, че въглеродните излъчвания директно управляват температурата, което не се регистрира от компютърните модули, Бразилия не е отговорна ", уверен е външният министър.
 Болсонару отхвърли помощта на Г-7 за гасене на пожарите в Амазония
Болсонару отхвърли помощта на Г-7 за гасене на пожарите в Амазония

Той я дефинира като интервенция в суверенитета…

По думите на министъра Бразилия е обрисувана като " страна, която унищожава планетата " и критиците оферират търговски наказания против страната, даже " инвазия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР