Министърът на външните работи и търговията на Ирландия Саймън Ковини

...
Министърът на външните работи и търговията на Ирландия Саймън Ковини
Коментари Харесай

Външният министър на Ирландия: Изтича времето за изясняване на споразумението за Брекзит

Министърът на външните работи и търговията на Ирландия Саймън Ковини предизвести през днешния ден, че изтича времето за Англия и Европейски Съюз да изяснят съглашението за своята разлъка, съобщи Ройтерс.

След среща в Брюксел с основния договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние ирландският министър означи, че договарянията би трябвало да стъпят на "сериозни оферти " от Лондон за това по какъв начин да бъде сменен защитния механизъм за границата сред Република Ирландия и английската провинция Северна Ирландия.

"Това още не се е случило и до момента в който няма съществено документално предложение, до тогава ще останат сегашните огромни различия. А времето изтича ", сподели Ковини пред кореспонденти.

Барние акцентира, че Европейски Съюз е изрично единомислещ в настояването си за дейно законово споразумяване на въпроса с ирландската граница и нуждата да се избегне "твърдата граница " и да се резервира целостта на европейския обединен пазар.
"Тежестта пада върху английския министър-председател и неговия екип ", сподели Ковини и заявява, че Ирландия е подготвена да одобри отсрочване на датата на Брекзита. "Удължаване е за предпочитане пред овакантяване без договорка ", сподели той.

Британският министър за Брекзита Стивън Баркли, който също се срещна през днешния ден с Барние, сподели, че има още доста път до подписване на договорката. "

Мисля, че стигаме досега на истината в тези договаряния ", съобщи той в телевизионно изявление. Баркли повтори, че защитният механизъм би трябвало да бъде отстранен, само че е належащо съглашението да бъде реализирано с демонстрация на благосклонност и от двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР