Министърът на външните работи Екатерина Захариева разкри в сутрешния блок

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева разкри в сутрешния блок
Коментари Харесай

Захариева: Не знам защо Баневи са отказали Сливенския затвор, където условията са по-добри

Министърът на външните работи Екатерина Захариева разкри в утринния блок на БТВ, че карцерът на Евгения и Николай Баневи е част от битката за правдивост в България.

" Тези следствия ги има незамвисимо дали имаш доста, или нямаш пари. Съдът постановява дали един човек е отговорен или не. Ако не проверяваме, хората споделят, че нищо не се случва. Когато пък се прави нещо, хората казват, че било част от зрелищата. Една от рецензиите в европейския отчет е неналичието на задоволително неоправдателни присъди. Така или другояче се надявам във всички случаи, в които има обвинявания и доказателства, да има неоправдателни присъди ", сподели Захариева.

Тя разяснява и неприятните условия в арестите и пандизите. " Работата по подобряването на изискванията в килиите на арестуваните е от няколко години. В последните година-две имаме прекъснати каузи тъкмо поради заведени контра каузи с сходни искания. Софийският затвор и арестите са едни от най-сложните места за ремонт. Направихме поправки в доста от страната. Продължаваме да работим. В арестите изискванията са по-лоши даже от затвори. Разбрах, че Баневи са отказали да бъдат трансферирани в Сливенския затвор. Не знам ващо по този начин са решили, там изискванията са положителни, аз съм ходила там. Полагат се старания за възстановяване на изискванията в пандизите и в арестите ", сподели тя.

Външният министър разкри, че има покана Папа Франциск да гостува в България пез май. " Теме доста сериозна подготовка и вероятността е огромна. По моя информация той ще пристигна в България и Македония. Той в никакъв случай не пътува единствено до една страна ", раццясни Захариева.

Тя призна, че се надява да не се стигне до война на Русия с Украйна. " НАТО-вски кораби в Черно море има непрекъснато. Нови за момента няма. Трябва да се успокои и да не ескалира обстановката. Както и освобождение на 24-мата моряци. Да се съблюдава интернационалното право и контракта за Азовско море, да се възвърне свободното мореплаване през Керченския проход. Има информация, че освен украински, само че и търговски кораби са спирани там. Никой не желае напрежението да ескалира. Трябва възпиране и разговор с Русия ", съобщи външният министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР