Министърът на външните работи Екатерина Захариева няма сериозни възражения срещу

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева няма сериозни възражения срещу
Коментари Харесай

Писанчев се справя добре като консул в Солун според министъра

Министърът на външните работи Екатерина Захариева няма съществени възражения против работата на консула на България в Солун Владимир Писанчев и няма желание да го отзове, както желаят в писмо до министерството представители на българската общественост. Това заяви самата Захариева в изявление за Би Ти Ви тази заран.

Преди това малкия екран заяви за сигнал от българи, живеещи в Гърция, против Писанчев и против краткотрайно ръководещия посолството в Атина Веселин Иванов.

Захариева сподели, че дипломат в Атина ще бъде назначен допустимо най-скоро, както се упорства в сигнала, откакто от октомври то работи без титуляр. В същото време уточни, че жалбите против качеството на консулските услуги от Гърция са минимум по отношение на другите страни. " Очевидно имат проблем с индивида ", сподели тя, само че добави, че консулството се е справило доста добре при наводненията в Халкидики и оказването на помощ на потърпевши български туристи.

Министърът напомни, че българските консулски служби по света са изграждани преди 1989 година, когато не се е очаквало да имат доста гости и са на повърхност не повече от 15 кв. м, до момента в който в Лондон, да вземем за пример, към този момент обслужват толкоз клиенти, колкото са жителите на Пловдив. В министерството има доста сигнали за опашки, за жестоко отношение, сподели Захариева и уточни, че решението на проблемите е във въвеждането на електронни услуги. Подчерта обаче, че се ядосва, когато дипломатите си разрешават непремерени изявления, тъй като " никой никого не е изпратил принудително и има дълга листа от чакащи ".

Няма вест в инспекцията " Цумгейт "

Помолена да разяснява резултата от инспекцията на инспектората на Висшия правосъден съвет, която не откри нищо неправилно в срещата на основния прокурор Сотир Цацаров с предприемачите Сашо Дончев и Георги Гергов в кабинета на последния в ЦУМ, Захариева отговори, че не е очаквала вест от тази инспекция. Всички би трябвало да внимават с кого се виждат, сподели Захариева, която в качеството си на вицепремиер дава отговор за правосъдната промяна. Тя счита, че срещата не е била загадка, а в центъра на София, а участниците в нея не са се крили. " Има две гледни точки - че не е оказван напън от единия участник, а другият участник споделя, че е. Въпросът е какво са си говорили ", сподели Захариева и прикани " да сме деликатни ".

В отговор на въпрос за информацията в турската преса, че 77 българска жители са със възбрана да влизат в Турция поради връзки с терористични организации, Захариева сподели, че е изпратено публично питане, само че Анкара към момента не е дала отговор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР