Министърът на външните работи Екатерина Захариева е информирала по телефона

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева е информирала по телефона
Коментари Харесай

Машата на Борисов - Захариева, обявила по телефона на Румен Радев, че отказват срещите с македонския президент

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е уведомила по телефона президента Румен Радев за отказаните срещи с македонския държавен глава Георге Иванов, оповестява "Фокус ".

Телефонният диалог е извършен преди идването на Георге Иванов у нас. Както към този момент ви съобщихме, министър председателят Бойко Борисов е отказал плануваните си срещи с македонския президент Георге Иванов и забранил на Захариева да се среща също с Иванов.

Според формалното изказване на пресслужбата на Министерски съвет повода нежеланието държавното управление да се намесва във вътрешните работи на прилежащата ни страна.

На фона на рецензиите, че България трябваше интензивно да взе участие в избора на име на Македония, тотално нелепи стоят обясненията на Борисов, че в случай че се срещне с македонския президент, ще повлияе на вътрешните работи на съседката ни. Именно отсъствието му на тази среща е индиректният намек, че Георге Иванов не прави това, което силите, на които Борисов очевидно служи, желаят да направи. Но това надалеч не е интервенция във вътрешните работи на Македония...

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР